HSP JAAR OUDERACADEMIE

SAMEN GROEIEN, JIJ EN JE KIND

Begrijp je ook niet altijd wat er in het hoofd van je hoogsensitieve kind omgaat? Wat maakt dat je kind ineens zo boos kan worden? Voor jouw gevoel vanuit het niets.

Intens verdriet heeft om een knuffel die even niet te vinden is. Of heel angstig kan zijn waar jij dat niet voorzien had. Speciaal voor jou is er dan nu de HSP Jaar Ouderacademie. Daarin neem ik je in kleine stappen mee naar herkenning en erkenning. En dat niet alleen. Je gaat echt aan de slag. Je weet straks precies wat jij kunt doen om jouw kind te helpen om lekker in zijn vel te zitten.

Ik, Floor van Lier, coach jou een jaar lang actief. In alle jaargetijden krijg jij belangrijke ondersteuning. Denk aan de drukke tijd rondom Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Of wat dacht je van verjaardagen en schoolvakanties. Een jaar lang ga je samen met mij aan het werk om iedere dag voor je kind én jou zo fijn en ontspannen mogelijk te maken. Na het jaar behoud je levenslang toegang tot alle lessen!

IK BEN FLOOR VAN LIER

HSP PROFESSIONAL VAN HET JAAR 2017 & 2018

MIJN MISSIE:

BIJDRAGEN AAN HET CREEËREN VAN EEN GEZONDE LEEFOMGEVING VOOR HOOGSENSITIEVE KINDEREN

En heb gewonnen omdat ik er echt ben voor mijn klanten. HSP professional van het jaar. Daar ben ik echt trots op.

Je de verandering laat maken binnen je gezin waar je al zo lang naar op zoek bent. Op naar rust en relaxt reageren. Meteen kennis toepassen in je dagelijkse leven. In het rennen en haasten van alle dag.

Snappen hoe het voor jullie werkt, geeft zoveel rust. Met je partner op een lijn zitten qua opvoeding. Met elkaar beslissen hoe en wat voor vader en moeder je wil zijn.

Want vaak botsen ouders als het over het opvoeden van hoogsensitieve kinderen gaat. Kiezen voor dat wat voor jullie belangrijk is. En daarmee het voorbeeld zijn voor je kinderen.  Het niet meer alleen doen. Maar samen. Ik leer je heel graag hoe je dat doet. Van alleen de kar trekken, naar het samen dragen. Je bent meer dan welkom!

WAT HOUDT DE HSP JAAR OUDERACADEMIE IN?

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

een jaar lang coaching

Een jaar lang begeleiding door Floor van Lier. 1x per maand ben ik er voor je middels een online coach sessie, waarin ik je ondersteun in alle ‘Help, ik weet het niet meer’ momenten.

MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS

Dit jaar ziet het er iets anders uit en is er in totaal voor maximaal 36 mensen plaats in de HSP ouderacademie

10 online lessen

10 online lessen over zintuigen en emoties met super veel praktische handvatten. Als je weet welke prikkels bij jou en je kinderen harder binnen komen, kun je daar wat mee doen. Ik vertel je precies wat. Weg onbegrip en overload van emoties. Hallo rust en plezier.
De online lessen kun je in je eigen tempo volgen. Gewoon thuis achter je PC, laptop of tablet.

groeps coachsessies

12 online groeps coachsessies, waarin je live online vragen aan mij kunt stellen via de chat. Ik zie jou niet, maar jij mij wel. Ik geef jou en de andere HSP Jaar Academie leden antwoorden, waardoor je constant stappen blijft maken.

LIVE TRAININGSDAGEN

Afhankelijk van welke versie van de HSP Jaar Ouderacademie je kiest, ga ik je ook persoonlijk zien en ondersteunen. TWEE keer een hele dag live aan de slag met gelijk gestemde ouders in een groep. Door oefeningen live te ervaren, ben je nog beter in staat om ze thuis met je kinderen te doen. Ik weet dat hoogsensitieve mensen groepen vaak spannend vinden. Daarom bestaat de groep uit maximaal 12 ouders.

Ik ben echt heel blij dat ik dit ben gaan doen, omdat het effect zo enorm is op ons allemaal. De sfeer in huis en het gedrag van mijn kinderen veranderde direct. Het is echt veel relaxter in huis, fijner, we begrijpen elkaar beter.

VERA BARTELS

WAT LEVERT DE HSP JAAR OUDERACADEMIE OP?

HET RESULTAAT

Schuldgevoel aan de kant, herkenning begrip en acceptatie it is. 

Meer energie voor jezelf en voor je gezin zodat je rustig kunt reageren en blijven.

Je omgeving begrijpt je niet altijd maar jij kunt daar prima mee dealen. Helder uitleg geven wat er voor jullie nodig is.

Je denkt vooruit, zit met je partner op een lijn en weet wat de gevolgen zijn van de dingen die er die dag op het programma staan. 

Jij en je partner stellen duidelijke grenzen en helpen daarmee jezelf en je kinderen.

BEGIN 2020 START ER WEER EEN NIEUWE RONDE VAN DE HSP OUDERACADEMIE

 

HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT ER KUNNEN MAXIMAAL 36 MENSEN DEELNEMEN

Schrijf je nu in voor de wachtlijst en ik hou je op de hoogte

OUD-DEELNEMERS VAN DE HSP OUDERACADEMIE

ENTHOUSIASTE VERHALEN

NICOLE KRIJTHE

‘IK KAN ER ZIJN VOOR MIJN KINDJES, ZOALS IK ER VOOR HEN WIL ZIJN EN DAT IS VOOR MIJZELF EN HEN EEN ENORM KADO.’

Dankzij mijn zoontje ben ik er achter gekomen dat ik (en hij en zijn zusje) hooggevoelig ben. Bijna 35 jaar was het één groot vraagteken ‘wat er met me aan de hand was’. Drie jaar geleden ben ik terecht gekomen bij een psycholoog. Na verschillende gesprekken was ik ‘good to go’, om na enkele maanden weer snel terug te keren. En zo bleef ik een tijdje doorkwakkelen.

LEES MEER
Via de Week van het Hoogsensitieve Kind ben ik in de HSP Ouderacademie terecht gekomen om zo door te rollen in het Super Mom traject en EINDELIJK gebeurde er iets. Na jarenlang kletsen met een psycholoog, ging ik over op de actiestand. Na theorieën, inzichten, huilbuien, coachsessies, enorme weerstand, webinars, etc, durf ik na ruim een half jaar te zeggen dat ik trots ben op mezelf. Ik weet nu hoe ik in elkaar steek, wat ik fijn vind om te doen, wat ik echt uit de weg moet gaan en wat ik moet doen ‘als het foute boel is’. Het was hard werken, maar alle inspanningen waren het waard. Ik ben trots dat ik dit aan mezelf gegeven heb en ik vind het super tof dat ik mijn 2 kindjes een rustige, liefdevolle en begripvolle moeder heb gegeven. Natuurlijk word ik nog wel eens boos en pakt het even anders uit dan gedacht, maar ik ben ook maar een mens. Niet perfect, maar heel mooi en goed zoals ik ben. Ik kan er zijn voor mijn kindjes zoals ik er voor hen wil zijn en dat is voor mijzelf en hen een enorm kado. Mede mogelijk gemaakt door Floor!

RACHEL KOLMEIJER

‘WAT IK VAN FLOOR LEERDE? ZET JEZELF OP 1!!!’

Zo’n drie jaar geleden ben ik er zelf achter gekomen dat ik hsp ben. Er vielen toen enorm veel kwartjes en ik ben heel veel kennis gaan verzamelen. Het probleem was dat ik het niet kon toepassen. Op facebook kwam ik Floor tegen. Ik wist meteen dat ik bij haar een traject wilde doen. Ik geloof in investeren in jezelf.
Ik deed altijd alles voor anderen. Cijferde mezelf weg. Dit deed mijn moeder, ik en bij mijn dochters zag ik het ook. Ik ben zo blij dat ik dit dankzij Floor doorbroken heb! Ik mag doen wat ík leuk vind en wil. Ik was altijd aan het hollen voor iedereen en niet voor mezelf.

LEES MEER
Sinds de ouderacademie kies ik voor mezelf. Ik zet mezelf op 1. En het leuke is dat mijn puberdochters dat nu ook doen. We hebben alle 3 geleerd hoe belangrijk het is om naar ons lijf te luisteren. Onze rust te pakken. Ziek te mogen zijn. De natuur in te gaan. Onze accu weer op mogen laden.
En nee zeggen, tegen een feestje, beide weekend dagen werken, etc. We voelen wat we nodig hebben én kunnen daarnaar handelen. De meiden zoeken naar hun eigen identiteit. Ik kan ze nu uitleggen waarom bepaalde opmerkingen binnenkomen. We doen de oefeningen samen. De meiden leren voor zichtzelf zorgen omdat ík dat ook doe en ik ze er nu bij kan helpen.
Ik werk als gastouder en veel van de kinderen die bij mij komen zijn sensitief. Ik weet zo goed hoe ik hen kan helpen. Ze vinden het zo fijn bij mij. Door het traject bij Floor kan ik ook richting de ouders beter uitleggen hoe en wat. En zo heb ik en de mensen om mij heen heel veel profijt van de ouderacademie.

ANNETTE DE GRAAF

‘HERKENNEN IS MIJN GROOTSTE WINST’

Herkennen is mijn grootste winst. Ik beveel iedereen dit traject aan. Wel of geen HSP. Bewustzijn en begrip kweken voor elkaar, dat is zo belangrijk. De ander echt mogen zien. Daar gaat dit over. Ik raad iedereen de Ouderacademie aan.
Dit traject heeft mij een aantal dingen geleerd. Allereerst sta ik steviger. Herken mijn eigen overprikkeling beter en eerder. Hierdoor ben ik overprikkeling van mezelf en de kinderen voor. Dat is een hele grote winst.

LEES MEER
Daarnaast heeft het me geholpen om proactief te zijn. Aandacht te vragen voor wat mijn kind nodig heeft. Heel veel praktische zaken heb ik kunnen doorvertalen naar school. Ik heb afspraken kunnen maken waardoor ik mijn kind kan helpen niet te overprikkelen en te ontprikkelen. Zo fijn!

MOOIE COMPLIMENTEN

Floor is zeer toegewijd en erg begaan met degene die ze coacht. Ze heeft geen oordeel en zet je met haar kennis aan het denken en tot verandering. Doordat je bij Floor langdurig traject kunt volgen hou je het vol en kom je tot echte en blijvende veranderingen in het systeem die vaak erg welkom zijn!

Floor geeft ouders handvaten en tips op een manier zodat je als het ware een gebruikershandleiding bij je kind hebt.

Floor zet aan tot actie en dat hebben HSP’ers nodig. Ze geeft theorie en zet dit om naar de praktijk. Met kleine stapjes vooruit om uiteindelijk een marathon gelopen te hebben!

Floor is een vrouw met onwijs veel kennis over HS. Ik loop nu al een jaar met haar mee in de ouderacademie. Ze geeft me goede inzichten en handvatten. Ik ben heel blij dat Floor op mijn pad is gekomen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

WAT JE NOG WILT WETEN

Ik kan niet altijd de online coach sessie live volgen is dat een probleem?

Nee, zeker niet, want je kunt de sessie altijd – waar en wanneer je maar wilt – terug kijken. En daarna je vragen ook nog stellen. Je hebt de vrijheid om een jaar over alle modules te doen, met ondersteuning, en daarna behoud je levenslang toegang. De ervaring leert namelijk dat je ieder jaar weer nieuwe dingen nodig hebt en ook leert in de Ouderacademie.

Ik weet niet of de HSP Jaar Ouderacademie wel voldoende toevoegt, want ik heb al veel gelezen

De academie is gemaakt op doen. De leerstof zit vol praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan. En natuurlijk krijg je tips, oefeningen en tools. Daarnaast zijn er de online sessies, waardoor je het hele jaar door ondersteund wordt om het echt te gaan doen én volhoudt. Ieder jaar getijde brengt weer andere vragen met zich mee.

Als ik er niet uitkom, kan ik dan wel vragen stellen?

Jazeker, je komt in een besloten Facebook groep en daar mag je altijd 24/7 je vragen stellen. Andere moeders in de groep kunnen weer van jouw vraag en onze antwoorden leren. Je krijgt antwoord op een vraag in de Facebook groep binnen 48 uur.

Ik wil juist prikkels verminderen en zit daarom niet op Facebook. Is dat echt nodig?

Dat snap ik. Ik zat ook niet op Facebook tot ik in een hardloop clubje zat waar we online extra oefeningen kregen en ben toen in een besloten Facebookgroep gegaan. Dat is hier ook zo. De ervaring leert dat het heel erg helpt om zo in een afgesloten omgeving te zijn met andere moeders die je wel snappen. En met ondersteuning van Floor en haar team. Dus deelname aan de Facebookgroep heeft echt toegevoegde waarde, maar het is je eigen keuze.

Ik weet al wel heel veel over hoogsensitiviteit. Heeft het dan zin om mee te doen?

Ja, dat is juist fijn. Het is een heel praktische training waar je met kleine stappen leert wat je anders kunt gaan doen. En vooral ook dat je het gaat doen. Want als je al veel gelezen hebt, heb je waarschijnlijk ook al veel geprobeerd. Dat volhouden is vaak het probleem en daar is de academie nu juist zo enorm fijn voor.

Ik vind het een hele investering is het mijn geld wel waard?

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken. Je mag in termijn betalen, zodat het misschien wat beter te doen is. De investering die je doet, doe je in jezelf en in je gezin. Aan het einde van het traject weet ik zeker dat je super veel geleerd hebt en dat je echt meer begrip hebt, relaxter bent en ook herkent wat er nu eigenlijk aan de hand is en daar gericht op kunt handelen. En je behoudt na het jaar gewoon toegang tot alle lessen en filmpjes.

 

IK HEB NOG EEN VRAAG, WAAR KAN IK DIE STELLEN?

Natuurlijk mag je al je vragen stellen. Je kunt ze stellen via de chat, per mail of telefonisch. Daarvoor kun je zelf een belafspraak inplannen met Liedeke. Zij heeft zelf de ouderacademie gedaan en staat je graag te woord.